Norsk Barnemuseum

Norsk Barnemuseum er et kulturhistorisk museum som fokuserer på den norske barnekulturen og barndomshistorien i Norge. Museet har skiftende aktivitetsutstillinger og lekeplasser for barn mellom 0 år og 100 år. Museet ble åpnet med utgangspunkt i Per Inge Torkelsens leketøyssamling i 2001.

På Norsk Barnemuseum kan du lære om barnevennen Lars H. Lende og om barnearbeid i dag, oppleve barndommen anno 1960, høre høytlesninger av folkeeventyr og prøve historiske leker og spill i den kulturhistoriske lekeparken.

Derfor bør du besøke Norsk Barnemuseum

Om du er i tvil om du skal legge et besøk til Norsk Barnemuseum bør du spørre deg det enkle spørsmålet; hva vet du egentlig om norske barns kulturhistorie i Norge? Alle har vært barn, men få vet noe om hva det vil si å være barn i dag eller i tidligere tider utover enkelt tilfeldige fakta. Norsk Barnemuseum systematiserer historien, og gir deg et ryddig og effektivt overblikk over en sentral del av vår kulturhistorie som så ofte får gå i glemmeboken blant folk flest i en travel hverdag. Et besøk på Norsk Barnemuseum er fristende å nesten omtale som obligatorisk for alle som er barn, eller har vært barn, i Norge.

Har du barn i ditt reisefølge, bør et besøk til Norsk Barnemuseum være en selvfølge. Norsk Barnemuseum er antakeligvis det morsomste museumet for barn i alle aldre å besøke av museumene i Stavanger. Uansett om du er i Stavanger en uke eller to dager, bør et besøk på Norsk Barnemuseum legges inn i planen om du har barn i følget. Det vil de minste sette pris på, og de største vil kanskje lære et og annet om sin egen barndom de ikke selv var klar over.

Norsk Barnemuseums historie

Norsk Barnemuseum ble først etablert som en privat stiftelse. Museet åpnet dørene for publikum 24. november 2001 etter initiativ Per Inge Torkelsen. I dag er Norsk Barnemuseum en del av sammenslutningen Museum Stavanger AS, etter først en sammenslåing med Stavanger Museum 1. januar 2007, og deretter en sammenslåing mellom Stavanger Museum og Rogaland Kunstmuseum den 1. juli 2010. Museet er dedikert til barn, barns leker og barns oppvekst. Museet er laget for at barn skal kunne lære mer om barns historie, og barns vilkår gjennom tidene, gjennom lek og moro.

Norsk Barnemuseum ligger i Muségata 16, og bygningen er fra 1893. Norsk Barnemuseums historie går imidlertid tilbake til 1877. Museet har en rekke utstillinger, blant annet en naturhistorisk utstilling, og en kulturhistorisk utstilling. Bygget rommer også en rekke andre funksjoner, og huser blant annet også Norsk ringmerkingssentral, Museum Stavangers (MUST) administrasjon, et fagbibliotek og et teknisk verksted.

Slik kommer du deg til Norsk Barnemuseum

Norsk Barnemuseum ligger som sagt i Muségata 16, midt i Stavanger sentrum. Bor du på et av Stavangers mange sentrumshoteller, er det enkelt å ta seg frem til fots. Sentrum er veldig kompakt og lett fremkommelig, så å finne frem til Norsk Barnemuseum blir lett som en lek, særlig om man har installert Google Maps eller et annet kartvektøy på mobiltelefonen i forkant til å hjelpe seg frem med. Sentrum er lite, men det er greit å ha en støttende krykke når man er i ukjent farvann.

For deg som ønsker å kjøre egen bil til Norsk Barnemuseum, bør du være oppmerksom på at det er knapt med gratis parkeringsplasser, og du må derfor belage deg på å måtte betale for tiden du står parkert. De gratis parkeringsplassene som finnes, er også ofte tidsbegrenset, noe som kan være stressende og ødeleggende for et ellers fin museumsbesøk.

Privacy Policy