Beste restauranter i Stavanger

Mellom brolagte steingater og hvitmalte trehus, er det en labyrint av små og svært gode restauranter. Likesom arkitekturen i Stavanger er en behagelig miks av historiske bygninger, og nye arkitektoniske perler reist av byggherrer fra oljeindustrien, er maten en eklektisk miks av internasjonale smaker, og det norskeste av det norske.

Sjøhuset Skagen

Sjøhuset Skagen ligger i et stilig, rennovert naust. Restauranten kan ikke bare friste med svært god mat med koselig interiør, men tilbyr byens beste utsikt over havneområdet. Kjøkkenet stiller med tradisjonelle smaker som reinsdyrsfillet, hvalbiff og elvelaks tatt på stang. For varmere dager kan du nyte hvitvin på terrassen i selskap av varmelampene.

Gadja

Gadja frister med smaksrike etiopiske retter servert i en hyggelig og etnisk atmosfære. Dette er en intim restaurant som spesialiserer seg på å gi et spennende tilbud til veganere, vegetarianere, og glutenallergikere. Kort sagt; har du matintoleranse av et eller annet slag, er dette et trygt sted å gå. Gadja har noe for alle. Restauranten oppfordrer deg til å velge retter du deler med dine bordpartnere for å rekke over flest mulig av rettene på menyen. Velg mellom kylling stekt i det etiopiske krydderet berbere med et kokt egg, lam ovnsbakt med rosemarine og jalapenos, eller linser kokt med løk og krydder, alt serverert med en deilig Injeras laget med tradisjonelt etiopisk mel. Etter middagen er vel fortært, bør du vurdere en kopp etiopisk kaffe.

Kitchen and Table

Kitchen and Table tilbyr en fusion mellom mat fra Manhatten og lokale retter fra Stavangerområdet. Marcus Samuelsson, den svenske kokken bak Kitchen and Table-kjeden, ønsker å ta mattradisjonen fra Manhattan til det skandinaviske kjøkkenet. Resultatet er en restaurant med behagelig belysning og vegger dekket av vinhyller. Menyen frister med en rekke ulike smaker og retter; fra bakt ørret med risotto til klassiske retter som revet kylling med Cæsar salat.

Sabi Sushi

Sabi Sushi kombinerer sushi med lokale råvarer uten noe ekstra dikkedarer. For som de sier selv; mat er enkelthet. Med hovedtyngden av maten levert som takeaway, er det ikke lagt opp til et stort antall gjester i restauranten. Spesialiteten er maki ruller og sashimi tunfisk, den siste er regnet for å være best i Norge.

Charlottenlund

Vel plassert i samme bygg som et av Stavangers mest elegante hoteller, kan Charlottenlund friste med en intim a la carte meny i rustikke omgivelser. Maten er en kombinasjon av fransk og norsk, med dekandente rette som reinsdyr stek med stekte nøtter, og kremet fiskesuppe med sprøtt brød. Slapp av etter maten med en kaffe eller en drink ved den åpne peisen, eller beveg deg mot den velutstyrte lille baren.

Noodle Noodle

Noodle Noodle er en liten, men morsom restaurant som spesialiserer seg på asiatiske retter. I et intimt lokale, tilbyr Nood Noodle delikat sushi, sammen med smaksrike retter som katsu curry. Stedet egner seg for en lengre middag, så vel som en kjapp lønsj. Prøv teriyaki laks med ris og sjy, og avslutt med et stykke vannmelon.

Tango Bar & Kjøkken

Tango Bar & Kjøkken er et av Stavangers mest avanserte kjøkken, og tilbyr en opplevelse som ikke er lett å glemme. Både menyen og vinlistene er oppdatert ukentlig, hvorpå restauranten utnytter fullt ut sesongens råvarer. Nyt et glass med kjølte bobler, mens du velger kveldens retter fra menyen, mens du er omgitt av moderne kunstinstallasjoner og smakfull dekorasjon.

Mogul India

Mogul India viser en variasjon i stilarter og råvarer tilgjengelig i hele India. Her kombineres de kraftige smakene, med de distinkte krydderne, som sammen danner en autentisk matopplevelse. En av de mest populære rettene er marinert kylling som får ligge over natten i yogurt og krydder, før den blir stekt til perfeksjon i en indisk leirovn. Restauranten har etnisk innredning og god en attraktiv lyssetting.

Privacy Policy